About the studios

High Road Gallery in Summer 2HOURS:

Friday & Saturday 12:00 – 4:00
Other times by appointment

PHONE:

614-395-3867

ACCESS:

There is a 5-inch threshold into the studio and a 13-inch double step from the studio into the first floor gallery. The parking lot is sloped.

LOCATION:

12 E Stafford Avenue, Worthington, Ohio 43085

From I-71 east of Worthington:
Take State Route 161, Dublin-Granville Road, west to High Street. Turn right at High Street and go north two blocks to Stafford Avenue. Turn right at the library sign which is Stafford Avenue. The gallery is on the northeast corner. Turn in the second drive to enter the parking lot.

From State Route 315 west of Worthington:
Go east on State Route 161, Dublin-Granville Road, to High Street. Turn left on High, go two blocks and turn right (at the library sign) on Stafford.

I-270 north of Worthington:
From I-270, exit onto southbound Route 23 (High Street-Worthington). Use extreme caution when taking this exit if you are on eastbound I-270, since you must merge into two lanes of traffic moving on your right. The exit ramp will place you on High Street, where you proceed southbound 1.3 miles to Stafford Avenue, just after the REMAX office on your left. Turn left onto Stafford Avenue. The gallery parking lot entry is the second drive on your left.

Parking:

Parking for High Road Gallery is available in the lot off of Stafford Avenue directly behind the gallery.

History:

hrghistoric4The gallery is located in the historic Buttles-Pinney-Brown House (aka Sidney Brown House).

This Federal five-bay brick residence at 12 East Stafford was built in the early 1800’s by the Buttles family. Advertised in the Columbus Gazette on March 1819 as “built with first rate materials,” the owner indicated he was willing to accept soldier’s warrants as payment.

The property was sold for $1500 in 1823 and was referred to in the deed as “the two story brick house lately occupied by Buttles.”

In 1839, Sidney Brown, a cooper, purchased the property where he had a shop for making and repairing barrels. He also operated a grocery in a small building north of his home. The home remained in the Brown family until 1937.

Later owners added the distinctive metal caps over the windows and the vestibule entry but the structure retains most of its original character. This home reflects the popular Victorian tradition of combining home and business at the same location.

When visiting the gallery, ask to look in the crawl space under the ash floors to see the beams which still have bark on them.